Om Sallén     |     Kontakta oss
sallenlogo_payoff_ny
Hem Våra affärsområden Referensprojekt Arbeta hos oss
Butik
 
 

index_elinstallation.png

Varför dålig inomhustäckning?

Egen inomhustäckning för mobilen

Bättre arbetsmiljlö

Felanmälan / Supportförfrågan

"Modernt byggande med energitäta fönster och ytterväggar medför hög dämpning och stora svårigheter för mobiltelefoner och tjänster att fungera optimalt och tillfredställande inomhus."

Andreas Bigl, Affärsområdeschef Telecom

Vi kan inomhustäckning och som ett steg i vår ständiga utveckling förstärker vi nu upp vårt affärsområde - Telecom - med ett team RF tekniker och säljare som tillsammans med vår nya affärsområdesansvarig, Andreas Bigl, har en lång erfarenhet och en bred kunskap inom området inomhustäckning för mobiltelefoni, t.ex. Tetra Rakel, GSM 900/1800, 3G UMTS, 4G LTE.

ARBETSPROCESS

Telecom_process.png

- Vi vet vad som krävs för att på ett professionellt och kostnadseffektivt sätt designa och installera en effektiv och stabil systemlösning för en kvalitativ inomhustäckning för mobiltelefoni. Vi har under många år samlat på oss värdefulla erfarenheter med avseende på förstudier, design, installation och underhåll. Detta tillsammans med vårt tydliga arbetssätt, som bygger på nära relationer och tydlig samverkan med våra beställare och övriga entreprenörer, skapar vi förutsättningar för kvalitativa och effektiva projekt, säger Andreas Bigl.

Andreas Bigl har med sina 10 år i branschen varit en av pionjärerna inom ”Operatörs Neutrala Multioperatörs Nät” i Sverige.

- Ett av mina första projekt, säger Andreas Bigl, var ett uppdrag att hitta en lösning i samband med att NASDAQOMX i Stockholm 2004 flyttade till Ford Huset i Frihamnen. En lokal på 34.000 kvm utan inomhustäckning för mobiltelefoni.

Projektet blev så lyckat och intressant så Andreas tog steget att på heltid utveckla konceptet ”Operatörs Neutrala Multioperatörs Nät” i kommersiella lokaler.

Projekten har varit allt ifrån mindre Off-Air Repeater anläggningar till stora passiva och aktiva fiberoptiska Campusnät runt om i Sverige.

Under sina 10 år i branschen har Andreas hunnit med att designa och driva närmare 200 kundprojekt, bl.a.

Akademiska Hus, Solna

Scania Södertälje

Skatteverket

NCC

Lantmännen

Schibsted

ICA

Coop

Göteborg Energi

Halmstad Energi

Tullverket

Vill du veta mer?

Affärsområdeschef Telecom

Andreas Bigl

Tel 073-449 72 91

E-post andreas.bigl@sallen.se

Säljare Telecom

Jan Haag

Tel 070-471 50 32

E-post jan.haag@sallen.se

Projektledare Telecom

Magnus Fägerhall

Tel 070-361 10 93

E-post magnus.fagerhall@sallen.se

Projektledare Telecom

Niklas Bigl

Tel 073-310 29 79

E-post niklas.bigl@sallen.se

Referensprojekt

 Veterinär- och Husdjurscentrum (VHC),

Uppsala

 Sveavägen 44, Stockholm

 Psykiatrins Hus, Uppsala

 Ulls Hus, Uppsala (pågående)

© Sallén Elektriska AB     |     Box 916, 751 09 Uppsala     |     Besök Fyrisborgsgatan 2     |     018-16 06 00     |     info@sallen.se