Om Sallén     |     Kontakta oss
sallenlogo_payoff_ny
Hem Våra affärsområden Referensprojekt Arbeta hos oss
Butik
 
 

 

Royal Office, Stockholm

ref_radisson.png

Om- och tillbyggnation av Royalbyggnaden i Grand Hotel-kvarteret. Ovanpå Vinterträdgården ska det nyproduceras tre våningar med kontor på tillsammans 2 600 kvm. Det är en våning där det tidigare fanns hotellrum samt en våning med teknikutrymmen som först kommer att rivas innan de nya kontorsplanen produceras.

Vårt uppdrag: Installation av kraft, belysning, tele, brandlarm och säkerhet.

Byggherre: Vectura

Beställare: Skanska

Beräknas färdigt: 2017

 

Ulls hus Ultuna, Uppsala

ref_radisson.png

Ulls hus är ett nytt projekt inom Campus Ultuna. Det omfattar lokaler för SLU:s centrala ledning och administration, lokaler för ett nytt samhällsorienterat kluster, Landskap och Samhälle, och nya undervisningslokaler som komplement till det befintliga undervisningshuset. I klustret ingår institutionen för Stad och Land som utbildar landskapsarkitekter och institutioner för ekonomi.

Sallén ombesörjer installation av kraft, belysning, nätverk och tele. I den 24 000 kvm stora byggnaden uppför vi ett passivt inomhusnät för mobiltelefoni. Inomhusnätet medger möjlighet att flera mobiloperatörer för både 2G, 3G eller 4G kan samverka i samma inomhusnät, ett s.k. ”Operatörsneutralt Multioperatörsnät”.

» Läs mer om projektet här!

Beställare: Akademiska Hus

Färdigställt: 2015

 

Sveavägen 44, Stockholm

ref_radisson.png

En av Stockholms innerstads största (53400 kvm) kontorsfastigheter byggs om och till. Sallén ombesörjer installation av kraft, belysning, nätverk och tele. Vi uppför även ett passivt inomhusnät för mobiltelefoni. Inomhusnätet medger möjlighet att flera mobiloperatörer för både 2G, 3G eller 4G

kan samverka i samma inomhusnät, ett s.k. ”Operatörsneutralt Multioperatörsnät”.

» Läs mer om projektet här!

Beställare: Skanska

Färdigställt: 2014

 

Radisson Blu, Uppsala

ref_radisson.pngRezidor Hotel Group, ett av världens snabbast växande hotellföretag, tillkännager Radisson Blu Hotel, Uppsala i Sverige. Hotellet omfattar 176 rum och är lokaliserat intill Uppsala centralstation.

Sallén ombesörjde kraft-, belysnings-, nätverks- och teleinstallationerna.

Beställare: Skanska

Färdigställt: 2012

 

Clarion hotel, Arlanda

BioCentrumNu byggs Arlandas största hotell. Och det blir hotellkedjan Choice med varumärket Clarion som ska driva det 400 rum stora nya hotellet knutet till Sky City och terminalerna.

Sallén ombesörjde kraft-, belysnings-, nätverks- och teleinstallationerna.

Beställare: NCC

Färdigställt: 2012

 

BioCentrum Ultuna, Uppsala

ref_biocentrum.pngBioCentrum vid Sveriges lantbruksuniversitet i Uppsala för samman forskare och studenter från sex institutioner vid fakulteten för naturresurser och lantbruksvetenskap. Byggnaden erbjuder forsknings- och utbildningslokaler i internationell toppklass!

Sallén ombesörjde kraft-, belysnings-, nätverks-, tele- och ställverksinstallationer.

Beställare: Akademiska hus

Färdigställt: 2011

 

Rica talk hotel, Älvsjö

ref_talkhotel.pngRica talk Hotel i är ett 4-stjärnigt hotell på 20 våningar med 248 gästrum, restaurang, konferenslokaler och top-floor. Det är beläget intill Stockholmsmässan i Älvsjö strax utanför Stockholms centrum. Hotellets höjd, placering och gestaltning gör det till områdets landmärke. I bottenvåningen har delar av Stockholmsmässans lokaler uppgraderats till nya mötes- och eventlokaler. Total yta för hotellet är 15000 kvm och det inrymmer konferensmöjligheter för 1300 personer.

Projektet genomfördes som en totalentreprenad och Sallén ombesörjde kraft-, belysnings-, nätverks- och teleinstallationerna.

Beställare: Skanska

Färdigställt: 2006

 

Polishuset, Uppsala

Polishuset UppsalaByggnaden omfattar ca 21.000 kvm plus garage om ca 3.000 kvm. Fastigheten inrymmer förutom Polismyndigheten även Kriminalvården samt Åklagarmyndigheten.

Sallén ombesörjde kraft-, tele-, belysnings- och nätverksinstallationerna.

Beställare: Skanska

Färdigställt: 2004

 

Kista Science Tower, Kista

Kista Science TowerKista Science Tower består av sex byggnader med olika höjd och fasadbeklädnad, varav den högsta är 117,2 meter hög (eller 156 meter med antennen inräknad) och består av 32 våningar.

Förutom en kontorsyta på ca 39 000 kvm, rymmer komplexet bland annat restauranger, garage, fitnesscenter och affärslokaler. Utmärkande för alla byggnaderna är dess triangulära form och dubbelglasade, genomskinliga fasad. Kista Science Tower har även en av Sveriges snabbaste hissar med en hastighet av 5-6 m/s.

Sallén ombesörjde kraft-, tele-, belysnings-, bussysteminstallationerna.

Beställare: NCC

Färdigställt: 2003

© Sallén Elektriska AB     |     Box 916, 751 09 Uppsala     |     Besök Fyrisborgsgatan 2     |     018-16 06 00     |     info@sallen.se